Un de cada quatre garrotxins encara no té connexió d'Internet a casa

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya, un 74,6% de les llars de la comarca disposaven de connexió a la xarxa el 2013 | La Garrotxa supera la mitjana catalana d'accés a Internet

Redacció
05 de maig del 2014
Un internauta
Un internauta | Adrià Costa
Un internauta consultant NacióLaGarrotxa. Foto: Adrià Costa

Un de cada quatre garrotxins encara no disposa de connexió a Internet a casa seva. Ho revela el darrer estudi publicat per l'Institut d'Estadística de Catalunya, que xifra en un 74,6% les llars de la comarca connectades a la xarxa. La Garrotxa és una de les 26 comarques que supera la mitjana catalana d'accés a Internet (72,2%). Queda lluny, però, del 79,3% de cases osonenques connectades online, el territori català amb la taxa més alta.

Totes les comarques catalanes, excepte el Baix Camp i el Priorat, superen la mitjana espanyola de llars amb connexió a Internet (69,8%), però es troben per sota de la mitjana europea (79%), excepte Osona.

En el conjunt de Catalunya, la banda ampla és el principal tipus de connexió a Internet, ja que en disposa el 70,9% de les llars catalanes, un percentatge inferior en poc més de cinc punts al de la Unió Europea, que se situa en el 76%. La Garrotxa no n'és cap excepció i un 73,6% de les famílies fan servir aquest servei.

Una de cada cinc llars té problemes amb el proveïdor

L'estudi també reflecteix que una de cada cinc famílies de la Garrotxa ha tingut al 2013 problemes amb el proveïdor d'Internet. La comarca es troba en sintonia amb la mitjana d'incidències a Catalunya, la qual és només 6 dècimes per sota de la garrotxina.

A les comarques Gironines, la mitjana de llars connectades online coincideix amb les dades de la Garrotxa, un 74,6%. Globalment aquestes comarques es troben en segona posició, només superades per les Centrals, que tenen un promig d'un 77,5%.

Estadística territorial sobre TIC (Excel)