Fira de l'1 de maig amb temps primaveral

El Mercat de l'Automòbil i la Fira d'Activitats Extraescolars són les dues activitats estrella | La Fira de Primavera és, juntament amb Sant Lluc, la més antiga d'Olot

Redacció
02 de maig del 2014
Exposició de vehicles i eines al Firal d'Olot. Foto: Martí Albesa

La tradició marca que pel primer de maig a Olot hi ha fira. El temps va fer honor al nom de Fira de Primavera i el matí radiant va donar pas a una tarda ennuvulada amb algun plugim puntual.

310 expositors es repartien entre els deu escenaris diferenciats. Per segon cop es va dur a terme la Fira d'Activitats Extraescolars, instal·lada a la plaça del Mig. Es consolidava així l'aposta de l'edició del 2013 de mostrar als pares tot allò que podran fer els seus fills quan surtin de l'escola al curs vinent.

El Mercat de l'Automòbil, tant de vehicles nous com d'ocasió, va ocupar gran part del Firal. A l'Hospici, durant tot el dia, s'hi va poder veure la vintena mostra de bonsai i suiseki, organitzada per l' Associació Garrotxina d'Amics del Bonsai .

Altres activitats que van ocupar el centre de la ciutat van ser el mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça Clarà, el Mercat d'artesania a la plaça Major i el mercat extraordinari de roba instal·lat al voltant del Firalet i la plaça Balmes. També els bastoners d'Olot van aprofitar la fira per celebrar els seus 20 anys d'existència amb cercaviles i balls a càrrecs de les colles garrotxines i d'altres de convidades expressament per l'ocasió.

La Fira de primavera, juntament amb la de Sant Lluc, són les dues més antigues de la ciutat. De fet, tenen un origen comú quan al 1315 el rei Jaume II va concedir als olotins la possibilitat de portar a terme una fira durant 15 dies a la tardor, al voltant de Sant Lluc, i un retorn de fira de la mateixa durada a la primavera. El regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, està convençut que "són els dos esdeveniments que fan més ciutat de tot l'any".

Galeria de fotos: Fira 1 de maig a Olot
 


Fira d'Activitats Extraescolars Foto: Martí Albesa

Arxivat a