Fira de l'1 de maig al centre d'Olot

Més de 300 expositors repartits en 10 espais diferents | La fira de primavera és, juntament amb Sant Lluc, la més antiga de la ciutat

Redacció
29 d'abril del 2014
El Firal, un dels escenaris de la Fira de Primavera
El Firal, un dels escenaris de la Fira de Primavera | OTO
El Firal és un dels escenaris de la Fira de Primavera. Foto: OTO

Dijous, primer de maig, Olot celebrarà novament la Fira de Primavera de la ciutat. 310 expositors estaran repartits entre 10 espais diferenciats. Destaca la Fira d'Activitats Extraescolars, instal·lada a la plaça del Mig. Es repeteix l'experiència de l'any passat de mostrar als pares tot allò que podran fer els seus fills quan surtin de l'escola al curs vinent.

Al Firal hi haurà el Mercat de l'Automòbil, on s'hi podran trobar tant vehicles nous com d'ocasió. A més, coincidint amb la fira, també s'exposaran cotxes antics al mateix passeig. A l'Hospici, durant tot el dia, s'hi podrà veure la vintena mostra de bonsai i suiseki, organitzada per l'Associació Garrotxina d'Amics del Bonsai.

Els amants dels ocells tenen una cita al recinte firal on s'hi farà un concurs comarcal d'ocells, a càrrec de la Joventut Ocellaire d'Olot. Completen el llistat d'activitats el mercat de col·leccionisme i andròmines a la plaça Clarà, el Mercat d'artesania a la plaça Major i el mercat extraordinari de roba instal·lat al Firalet i la plaça Balmes.

La Fira de primavera, juntament amb la de Sant Lluc, són les dues més antigues de la ciutat. De fet, tenen un origen comú quan al 1315 el rei Jaume II va concedir als olotins la possibilitat de portar a terme una fira durant 15 dies a la tardor, al voltant de Sant Lluc, i un retorn de fira de la mateixa durada a la primavera. El regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, està convençut que "són els dos esdeveniments que fan més ciutat de tot l'any". 

Programa complet de la Fira

Arxivat a