Robolot, la referència en robòtica educativa

Unes 600 persones han participat en la tretzena edició del certamen | Impressions en 3D, drones i el concurs de robots han estat algunes de les activitats

Redacció
28 d'abril del 2014
Participants del Robolot 2014. Foto: Martí Albesa

Les últimes novetats en robòtica aplicada a l'educació s'han pogut veure aquest cap de setmana a la capital de la Garrotxa. Unes 600 persones han participat al conjunt de les activitats de la tretzena edició del Robolot, entre el Casal Marià i la Sala Torín. El certamen s'ha convertit en referència estatal en el seu camp. L'activitat estrella ha estat el concurs de robòtica educativa amb 114 equips de joves procedents d'arreu de Catalunya i també de Màlaga, Segòvia, Granada i fins i tot el país de Gales.

El Robolot ha repartit 10.000 euros en premis. Xavier Puigmal ha estat el millor de la categoria de robots absoluts rastrejadors i ha quedat segon en els robots absoluts minisumo, per darrera de Bartrand Marcos. Carlos Alcaraz i Arnau Reyes han aconseguit una estada a l'empresa de la comarca TAVIL-INDEBE, pionera en el disseny de maquinària per robots. A més, els dos alumnes participaran al Fòrum Impulsa 2014.

Impressions 3D i drones

A part del concurs, el certamen ha tingut moltes altres activitats com unes jornades d'intercanvi d'experiències entre professors o també les ponències sobre les impressions 3D a les escoles, per citar-ne dos exemples. Dissabte a la tarda, els drons van filmar i escannejar la sala Torín i el Casal Marià des de l'aire. Era una demostració de 3D Tècnics, l'empresa garrotxina líder en l'escannejar i fer la rèplica posterior en tres dimensions d'elements de grans dimensions.

El Robolot és un certamen organitzat per l' IES-SEP La Garrotxa, la Universitat de Girona, la Fundació Príncep de Girona i l'Ajuntament d'Olot.

Joves observant el funcionament d'un robot. Foto: Martí Albesa
Arxivat a