Sant Joan les Fonts troba una paret ibèrica

El mur d'uns 80 centímetres delimitava el poblat del Boscarró | Les excavacions arqueològiques han recuperat centenars de trossos de ceràmica de l'època

Redacció
26 d'abril del 2014
Dues de les arqueòlogues mirant el jaciment. Foto: Aj. Sant Joan Les Fonts

La segona campanya d'excavacions arqueològiques a la zona del Boscarró, a Sant Joan les Fonts, troba una paret d'uns 80 centímetres que pertanyia al poblat ibèric. A més, les tres arqueòlogues han recollit centenars de fragments de peces de ceràmica. Queda encara la datació exacta, tot i que una primera estimació el situa entre els segles IV i III abans de Crist. L'ajuntament té previst exposar-les al Castell de Juvinyà, al llarg del 2014.

El municipi ja havia realitzat una primera campanya d'excavacions l'octubre passat on havien aparegut trossos de peces de ceràmica dles segles IV i II abans de Crist. Per això van decidir iniciar aquesta segona fase per buscar-ne restes arquitectòniques.

3 arqueòlogues i 4 membres auxiliars de la brigada han treballat per torns al llarg d'aquest abril per esbrinar on estava i com era el poblat iber. La tasca no ha estat fàcil perquè al llarg dels segles la zona del Boscarró s'ha conreat i, com a conseqüència, s'han mogut pedres per construir els murs fronterers entre un camp i l'altre. A la Garrotxa també s'han localitzat restes iberes a Besalú i Maià de Montcal.