La pluja no espanta la trencada de mona

Marc August Muntanya va ser l'encarregat de trossejar un llop i dos xais de xocolata de grans dimensions

Redacció
22 d'abril del 2014
Marc August Muntanya trencant la mona. Foto: Martí Albesa

Marc August Muntanya va ser l'autor de la trencada de mona, ahir a la plaça Major d'Olot. És el sisè any que Lluís Riera, de la pastisseria Cacau, organitza aquest acte "pels que no tenim padrins". Seguint la tradició catalana del dia de la mona de xocolata, Riera cada any en crea una de grans dimensions per trencar, que després en reparteix els trossos entre els assistents.

Aquest any la figura escollida per l'ocasió ha estat un conjunt format per dues ovelles i un llop. Són personatges omnipresents en tots els contes infantils, però a més, segons Riera, "són una metàfora que ens condueix a reflexionar sobre diferents situacions de la vida".En total la mona pesava 40 quilos i estava formada per xocolata negra, blanca i de llet. El treball escultòric per construir-la va ser important. En el cas del llop, per exemple, es va voler crear un animal simpàtic, lluny de la idea del dolent de la película.

Muntanya, activista en la lluita contra el fracking a Riudaura, és conegut també per tocar l'acordió per pobles i ciutats d'arreu. Pastor de professió, va voler utilitzar el seu instrument musical per trencar les figures dels animals amb qui tanta estona es passa.

Galeria de fotos resum de la Setmana Santa a la Garrotxa
 


Marc August Muntanya trencant els xais de la mona. Foto: Martí Albesa
Arxivat a