El modernisme torna a Olot

Un mercat al Firal, visites a les cases modernistes, balls vuit-centistes, «Carroussel» i un mapping són algunes de les activitats

Redacció
22 d'abril del 2014
Mercat Modernista al Firal. Foto: Martí Albesa

Des de divendres fins diumenge, el centre d'Olot va acollir la tercera edició de la Fira Modernista. El Mercat principal es va desenvolupar al voltant del passeig d'en Blay, escenari de diversos edificis que segueixen aquesta corrent arquitectònica, com les cases Solà Morales i Gaietà Vila. S'hi podien trobar una cinquantena de parades, el doble que l'any passat, i totes elles estan ambientades seguint l'estètica d'aquest corrent.

Activitats al carrer i als museus

El llarg dels tres dies es van organitzar diverses visites a les cases modernistes, un mapping creació de Muralla 15 a la façana de la casa Gaietà Vila i es va instal·lar un Carrousel de mitjans del segle XX, a la plaça Catalunya. A més, van completar l'oferta tallers infantils, balls vuit-centistes, cercaviles de cotxes històrics i animacions teatralitzades pel centre d'Olot.

El Museu de la Garrotxa també es va sumar a l'efemèride. Per una banda va organitzar visites guiades al seu interior, per poder veure les obres modernistes que exhibeix, com per exemple els cartells de la col·lecció Cigarrillos París. A més, també va portar mobles del Museu del Modernisme Català .

La Fira modernista va ser una activitat més de la Setmana Santa Olotina, que es va sumar al tradicional ball del Xai Be o a la trencada de mona a la plaça major.

Galeria de fotos resum de la Setmana Santa a la Garrotxa (Martí Albesa)
 

 

 

Carroussel instal·lat a la plaça Catalunya. Foto: Martí Albesa 
Arxivat a