Les mones de xocolata més populars a la Garrotxa

Les vendes superen les del 2013 | Les temàtiques estrelles són la independència i els personatges d'animació

Andreu Oliveras
19 d'abril del 2014
Mona de xocolata de la independència a la pastisseria Ferrer. Foto: Martí Albesa

Tres de les xocolateries que més mones venen aquests dies a casa nostra coincideixen en apreciar un augment de les vendes aquest any, respecte el 2013. "Hem superat molt les previsions", explica Jordi Ferrer, de la pastisseria Ferrer. "Estem, fins i tot, una mica desbordats", afegeix Lluís Riera, de la xocolateria Cacau.

La feina grossa es concentra, sobretot, als propers dies. De fet, és el Dilluns de Pasqua quan s'acumulen més reserves. Tant els dos establiments abans esmentats, com a la xocolateria Gluki, fabriquen artesanalment les mones. Riera ho deixa clar: "no en trobaràs dues d'iguals". Fan creacions per encàrrec, seguint el que els demanen els consumidors. Jordi Ferrer, per exemple, explica que ell mateix dissenya els patrons, que llavors seguirà a l'hora de construir la mona amb la xocolata. "Encara que hi hagi dues persones que em demanin el mateix dibuix, serà diferent perquè la xocolata mai és la mateixa".

Mones de xocolata Foto: Martí Albesa

Per temàtiques, n'hi ha dues d'estrella. Per una banda, les mones relacionades amb la independència. A la pastisseria Ferrer, es poden trobar ous de xocolata amb l'estelada i també mones amb la butlleta de la consulta i la V que l'ANC vol formar l'11 de setembre a Barcelona. Per altra banda, els personatges d'animació són sempre els que tenen més tirada. Aquest any guanyen, per golejada, la Pepa Pig i els personatges de Frozen, expliquen els responsables de la Gluki i de can Ferrer.

La xocolateria Cacau es desmarca una mica d'aquesta tendència. Ells aposten perquè els protagonistes siguin els animals de la natura. Aquest any, de fet, està tenint molta sortida les reproduccions en miniatura dels xais que es trencaran dilluns a la plaça Major. Una marca de la casa és el pollet. No surt cap mona de la pastisseria sense un petit pollet.

Personatges d'animació, presents en les mones de la Gluki. Foto: Martí Albesa

Els preus varien segons la botiga. A la Gluki, les que es venen més es troben al voltant d'uns 25 euros. A can Ferrer, tenen més tirada les de 45 euros, un preu molt similar a les de la xocolateria Cacau.

Xais de xocolata a la botiga Cacau. Foto: Martí Albesa
Arxivat a