Mona «pels que no tenim padrins»

Dilluns de Pasqua se celebrarà la sisena trencada de mona a la plaça Major d'Olot

Redacció
16 d'abril del 2014
Llop de xocolata que es trencarà Foto: Cacau

La tradició catalana marca el Dilluns de Pasqua com el dia en què els padrins regalen la mona als seus fillols. Ja fa sis anys que, a Olot, la pastisseria Cacau organitza una trencada de mona "pels que no tenim padrins", com explica el seu propietari, Lluís Riera. Aquest any la figura escollida per l'ocasió és un conjunt format per dues ovelles i un llop. Són personatges omnipresents en tots els contes infantils, però a més, segons Riera, "són una metàfora que ens condueix a reflexionar sobre diferents situacions de la vida".

En total la mona pesa 40 quilos i està formada per xocolata negra, blanca i de llet. El treball escultòric per construir-la ha estat important. En el cas del llop, per exemple, s'ha volgut crear un animal simpàtic, lluny de la idea del dolent de la película. I si d'ovelles tracta de la mona, el responsable de trancar-la no podia ser un altre que Marc August Muntanya. Muntanya és un jove pastor de Riudaura, que s'ha implicat activament en la lluita contra el fracking.

La trencada de mona serà el dilluns 21 d'abril a les 12 del migdia a la plaça Major d'Olot. Després d'esmicolar-la, es repartirà trossos de mona i tortell als assistents. L'acte, organitzat per la pastisseria Cacau, compta amb la col·laboració de l'Associació de veïns del Nucli Antic, Can Carbasseres i la Greda
Arxivat a