Ja està a punt la sardana de Leo Messi

La sardana ideada per la penya Almogàvers i Flor de Fajol s'escoltarà per primera vegada l'11 de maig a Tossa de Mar

Andreu Oliveras
14 d'abril del 2014
Leo Messi, celebrant un gol. Foto: FCB

Leo Messi tindrà a partir de l'onze de maig una sardana pròpia. La penya blaugrana Almogàvers d'Olot i l'associació sardanista Flor de Fajol li han dedicat una partitura, que Josep Navarro ha compost expressament pel millor jugador del món. La sardana es manté en secret fins que es faci la presentació en públic. L'únic que han avançat els seus promotors és que "no serà molt llarga" i que hi ha "algun passatge que fa referència a una música coneguda del Barça". Amb tot han volgut deixar clar que no serà només la versió sardanística de l'himne.

La sardana es titula +Sí, ja que per drets d'imatge del jugador no podien utilitzar el nom de Messi. El nou nom dóna, a més, dobles interpretacions relacionades amb el procés sobiranista. Inicialment, la sardana s'havia de presentar a Olot, però com que aquell cap de setmana hi ha la trobada de penyes a Tossa de Mar s'ha optat per traslladar l'acte a la població de la Selva. La Principal d'Olot la interpretarà en directe i l'associació Flor de Fajol seran els encarregats de fer la primera ballada.

La penya Almogàvers creuen possible fer-la arribar al jugador del FC Barcelona. Un desig seria que sonés per la megafonia del Camp Nou abans de començar algun partit i que la colla sardanista en pogués fer una exhibició a l'esplanada de l'estadi en motiu del Gàmper. De moment, però, encara no està lligat que la sardana pugui sonar a can Barça. El que sí és segur és que La Principal d'Olot la incorporarà al seu repertori habitual.

La idea de la sardana va sorgir d'un dels socis, Jaume Verdaguer: "Com a barcelonistes tenim el millor jugador del món. Havíem de fer-li alguna cosa de reconeixement". Josep Navarro reconeixia a NacióLaFlama.cat aquesta tardor que era "difícil compondre pel millor jugador del món". Entre la seva obra, d'una cinquantena de sardanes, hi sobresurten Vilassar de Dalt 2004, finalista del concurs La Sardana de l'Any 2004, Campdevànol, vila gegantera o Fill de la terra, basada en la llegenda del comte Arnau.


La Principal d'Olot, interpretant 'Els saltimbanquis'.
Arxivat a