Sant Joan les Fonts busca un poblat ibèric

Fins al 27 d'abril hi ha una campanya d'excavacions que espera trobar restes arquitectòniques

Redacció
10 d'abril del 2014
Operaris excavant al Boscarró, aquesta setmana Foto: Aj. Sant Joan Les Fonts

A Sant Joan les Fonts estan convençuts que hi va haver un poblat iberic a la zona del Boscarró. Així ho apuntaven les restes trobades a l'octubre passat, conformades bàsicament per trossos de peces de ceràmica del segles IV i II abans de Crist. Aquests trossos, alguns fets a la zona i d'altres vinguts de Grècia i del Nord d'Àfrica, explicarien l'existència d'un poble que comerciava i, per tant, estaria ben establert a Sant Joan. 

Aquest dilluns va començar la segona fase de la campanya d'excavacions, que afecta uns 80 metres quadrats i durarà fins el proper 27 d'abril. 3 arqueòlogues i 4 membres auxiliars de la brigada treballen per torns per intentar identificar restes arquitectòniques de l'època, que donin més pistes d'on estava i com era el poblat iber. La tasca no és fàcil perquè al llarg dels segles la zona del Boscarró s'ha conreat i, com a conseqüència, s'han mogut pedres per construir els murs fronterers entre un camp i l'altre.

La idea del municipi és exposar tots els jaciments trobats al Castell de Juvinyà, perquè els visitants coneguin com era Sant Joan les Fonts fa més de 2.000 anys. A la Garrotxa també s'han localitzat restes iberes a Besalú i Maià de Montcal.