La Congregació dels Dolors de Besalú estrena sala capitular

La instal·lació servirà per conservar i classificar els documents que conserven al llarg dels seus 300 anys d'història

per Redacció , 8 d'abril de 2014 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El bisbe Francesc Pardo inaugurant la nova Sala Capitular Foto: Congregació dels Dolors

La Congregació dels Dolors de Besalú ha inaugurat aquest cap de setmana la nova sala capitular. Segons Josep Lagares, el seu màxim responsable, la nova instal·lació "ha estat, és i ha de ser un projecte cabdal per a la Congregació". L'equipament ha de permetre la classificació, arxiu i conservació de tots els documents i materials de la institució, així com la seva difusió.


L'acte d'inauguració va comptar amb la presència del bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo, que va remarcar la importància de la Congregació pels besaluencs de tantes generacions.

La Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú, amb 314 anys d'història, és considerada com una de les Congregacions en actiu més antigues de Catalunya. Al 2005 se li va lliurar la Creu de Sant Jordi. La inauguració de la seva nova seu és el primer dels actes per commemorar la festivitat dels Dolors, que tindrà el seu punt culminant aquest divendres a les 9 del vespre amb la processó pels carrers del municipi.

 

Participació