El barri del Morrot seguirà fent pudor fins a l'estiu

L'ajuntament ha aprovat recentment una modificació del projecte de reforma de la depuradora d'aigües, que hauria de solucionar el problema de males olors entre el juliol i l'agost

Andreu Oliveras
08 d'abril del 2014
Escorxador de la Garrotxa al polígon Pla de Baix d'Olot Foto: Martí Albesa

Des que a la primavera passada van acabar les obres d'ampliació de l'escorxador de la Garrotxa, situat al barri del Morrot, els veïns es queixen de les pudors que pateixen. La mala olor s'accentua entre les cinc i les sis del matí, quan acaba el torn de nit. Dijous passat, la junta de govern local va aprovar una modificació en el projecte d'obres de la depuradora comarcal vella, que un cop estigui reformada hauria de solucionar el problema de les olors.

El consistori ha donat als responsables de l'escorxador la concessió de l'antiga depuradora d'aigües comarcal, actualment en desús. L'empresa es farà càrrec de la totalitat del cost dels treballs d'adequació de l'equipament. Aquí es depuraran les aigües brutes de l'escorxador, portades a través d'un sistema de canalització ja construït. A més, l'empresa també treballa en les obres d'un rentador de camions, que evitaria les males olors que aquests desprenen.

El regidor d'Urbanisme de l'ajuntament d'Olot, Miquel Àngel Zarza, ha explicat a NacióLaGarrotxa que "entre el juliol i l'agost els dos equipaments haurien d'entrar en servei" i, per tant, solucionar d'una vegada per totes el problema de les males olors.

Un any de pudors

És una pròrroga més que es demana als veïns del barri que es porten queixant des de principis de l'estiu del 2013. Primer se'ls va dir que a la tardor estaria resolt. Més tard, al mes de gener, l'alcalde Josep Maria Corominas es va comprometre que la solució arribaria "en les properes setmanes".

L'escorxador comarcal està situat al polígon del Pla de Baix, a tocar de les primeres cases del barri del Morrot. L'equipament va patir una gran transformació ara fa un any quan amb el canvi de propietaris es va optar per una important ampliació del recinte. En total, l'empresa haurà invertit més de 20 milions d'euros en la infrastructura, que s'ha convertit en el més ben equipat de tot l'Estat. Les obres d'ampliació han duplicat la quantitat d'animals matats a l'escorxador, fet que s'ha traduït en un increment del personal contractat.

Escorxador de la Garrotxa al polígon Pla de Baix d'Olot Foto: Martí Albesa
Arxivat a