Sant Esteve estudia fer pagar per visitar l'església i el museu

Els diners recollits servirien per sufragar les obres d'adequació de la façana i l'Altar Major

per Andreu Oliveras , Olot, 7 d'abril de 2014 a les 07:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Façana de l'església de Sant Esteve d'Olot Foto: Martí Albesa

Segons ha pogut saber NacióLaGarrotxa, l' església de Sant Esteve estudia fer pagar entrada per visitar el temple i el museu parroquial. La idea en què treballa la parròquia seria un tiquet conjunt amb altres museus d'Olot. Tindria una finalitat divulgativa i alhora recaptatòria.


Per una banda, es donaria a conèixer el patrimoni artístic del temple als visitants que facin estada a Olot. A banda del Museu Parroquial amb el quadre del Greco , l'església disposa de diversos elements declarats Bé Cultural d'Interès Nacional com el retaule barroc del Roser o la pietat de Ramon Amadeu, per citar-ne alguns. Els horaris d'obertura de l'església i l'escassa promoció actual fan que siguin molt pocs els turistes que entren a Sant Esteve.

Per l'altra banda, la parròquia obtindria els diners necessaris per poder seguir desenvolupant les obres de millora; després d'haver reformat el teulat, millorat la instal·lació elèctrica, posat calefacció a la nau, construït l'ascensor, pintat l'interior del temple i acondicionat el nou Museu Parroquial.


Consolidar la façana i construir un nou Altar Major

Les obres pendents de l'església de Sant Esteve són la façana i l'Altar Major. Els treballs de la façana serviran per reforçar les pedres, que amb el pas dels anys s'han anat degradant. Les inclemències meteorològiques han provocat petits desprendiments. Segons ha explicat a NacióLaGarrotxa Mossèn Lluís Solà, rector de la parròquia, "les obres de neteja i consolidació estan valorades amb uns 400.000 euros". Una xifra que sobrepassa el pressupost anual del temple. A aquests diners s'hi hauria de sumar el cost de la restitució de les imatges de Sant Esteve, Santa Sabina i Sant Valentí, destruides durant la Guerra Civil. Les seves fornícules buides encara són presents a l'exterior del temple. Solà explica que "hi ha diversos escultors interessats en fer-ne les rèpliques".


Pel que fa a l'altar, l'actual és un de fusta provisional, fruit del canvi que va suposar el Concili Vaticà II quan es va passar de dir la missa d'esquenes al públic a fer-ho de cares a ell. Aquestes actuacions pendents encara trigran a arribar, ja que primer cal acabar de pagar el cost de les obres d'instal·lació del Museu Parroquial a la capella de la Puríssima.

En cas que tirés endavant la iniciativa proposada per la parròquia de crear un tiquet per visitar el recinte, aquest ampliaria l'horari de visita al públic.

Interior de l'església de Sant Esteve Foto: Martí Albesa

 

Participació