Xavi Llamas guanya la Romànic Extrem

El podi masculí l'han completat Gerard Morales i Eric Moya mentre Marta Molist ha guanyat en dones

06 d'abril del 2014
Xavi Llamas, guanyador de la Romànic Extrem 2014. Foto: Martí Albesa

Xavi Llamas ha guanyat amb claredat la segona edició de la Romànic Extrem, la marató de muntanya de la Vall de Bianya. El corredor de Sant Joan de les Abadesses establert a Roses ha completat els 43 km de recorregut i 2.300 metres de desnivell positiu amb un temps de 3:56:08, amb un marge de quasi deu minuts respecte el segon classificat, el moianès Gerard Morales mentre que Marta Molist ha guanyat en dones. A la mitja marató la victòria ha estat per Jordi Gamito i Eugènia Miró.

La Romànic Extrem ja era un èxit abans de disputar-se. En poques setmanes es van esgotar els 500 dorsals disponibles i, posteriorment, també va passar el mateix amb 80 més de suplementaris. El recorregut d’aquest any variava respecte el de la primera edició per tal de promocionar turísticament paratges del municipi com la Vall del Bac, Sant Andreu de Porreres i la Via Romana del Capsacosta. La zona esportiva de l’Hostalnou ha acollit la línia de sortida i d’arribada tan de la marató com de la mitja marató.

Llamas ha vençut en la cursa de 43 km mentre que Gerard Morales, guanyador al 2013, s'ha hagut de conformar amb la segona posició amb un temps de 4:05:10. El també santjoaní Eric Moya ha estat tercer (4:08:43) mentre que el ripollès Roger Viñas, segon l'any passat, ha estat quart (4:16:06). A la mitja marató el podi l'han ocupat Jordi Gamito, Adrià Canimàs i Jordi Roura.

En aquest enllaç es publicaran al llarg de la tarda les classificacions definitives tant de la marató com de la mitja marató.