El menjador social d'Olot ha servit més de 4.000 àpats el 2013

L'any passat va registrar 16 nous usuaris i se'n van donar de baixa 23 | De mitjana cada dia unes 17 persones dinen a la instal·lació del Consorci de Benestar Social

Andreu Oliveras
04 d'abril del 2014
Menjador social d'Olot Foto: Ajuntament d'Olot

Durant tot el 2013, 34 persones van anar a dinar al menjador social d'Olot. L'any passat el servei va registar 16 nous usuaris, mentre que 23 van deixar d'utilitzar les seves instal·lacions. Ha baixat el nombre de persones ateses respecte el 2012 i, com a conseqüència, s'han servit 607 àpats menys. Dels 4.779 dinars cuinats el 2012, s'ha passat als 4.172 del 2013.

El regidor de benestar social de l'ajuntament d'Olot, Josep Berga, destaca "les persones en situació d'exclusió" a qui diàriament se'ls ofereix un àpat per dinar. Es tracta d'un servei completament diferent del centre de distribució d'aliments que també hi ha a la ciutat. L'elaboració d'uns menús basats en una dieta equilibrada ha millorat les condicions físiques d'alguns usuaris que presentaven problemes de salut com per exemple colesterol alt, disminució de pes o hipertensió.

El centre pertany al Consorci de Benestar Social de la Garrotxa i té una capacitat de 30 places. Obert als migdies de dilluns a divendres, es va posar en servei el 2010 i al juny del 2012 es va traslladar a l'actual espai a l'avinguda de Girona. Compta, a més, amb un servei de dutxa i bugaderia "perquè puguin solucionar les qüestions més bàsiques que no poden resoldre a casa seva", aclareix Berga. 
Arxivat a