Itinerànnia deixa 3,2 milions d'euros al territori

L'any passat més de 4.000 persones, amb una mitjana de cinc dies, van utilitzar els senders

Redacció
03 d'abril del 2014
Cartell de senyalització dels senders Itinerànnia

Durant el 2013, els usuaris d'Itinerànnia han gastat 3.263.645 euros entre la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà, les tres comarques unides per aquesta xarxa de senders. Aquesta despesa suposa un augment d'un 54,8% respecte la que els mateixos usuaris van fer el 2012. Són dades extretes d'un informe encarregat pels responsables de la xarxa, que es basa en el preu dels paquets turístics, les despeses generades en alimentació i les compres.

L'informe conclou que 4.772 persones han viatjat al llarg de l'any passat per algun dels senders Itinerànnia. Els seus usuaris passen, de mitjana, 5 nits a les tres comarques. La coordinadora de la xarxa, Adriana Ramon, explica que "aquest estudi no inclou el turista de proximitat, que cada vegada s'interessa més pel senderisme". Itinerània és cada cop més present en agències de viatge estrangeres. Noruega, Estats Units, França, Alemanya, Regne Unit, Holanda i Bèlgica són alguns dels països que compten amb operadors oferint aquest producte.

El 2013, el seu web ha registrat un augment de visites del 32% respecte l'any anterior. Itinerànnia es va crear el 2000 a la Garrotxa, buscant un model de turisme sostenible. El 2008 es va estendre al Ripollès i l'Alt Empordà i actualment suma 2.500 quilòmetres d'itineraris entre les tres comarques. Pel president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, "Itinerànnia és l'oferta especialitzada que tothom vol a casa seva".

Els presidents dels Consells Comarcals de l'Alt Empordà, Ripollès i Garrotxa amb la coordinadora d'Itinerànnia Foto: CCG