Empreses garrotxines defensen el patrimoni natural

Muralla 15, Tosca i Volcànic Guia són alguns dels 70 signants arreu del país que demanen a la Generalitat que aturi "el desmantellament de les polítiques de conservació del patrimoni natural"

Redacció
01 d'abril del 2014
El Parc Natural de la Zona Volcància de la Garrotxa. Foto: Generailtat de Catalunya

Una setantena d'empreses, entitats i col·legis professionals d'arreu de Catalunya han firmat la Declaració a Favor del Patrimoni Nautral de Catalunya . Entre els signants hi ha presència garrotxina, amb les empreses Tosca , Volcànic Guia i el col·lectiu Muralla 15 . El document demana al govern català que aturi "el desmantellament de polítiques de conservació del patrimoni natural" revertint la tendència a la baixa d'aquesta partida en els pressupostos. A més, proposen que es concentrin les competències sobre la seva gestió i planificació en un sol departament, millorant-ne així la coordinació.

Els impulsors de la declaració es queixen que si fa vint anys Catalunya destacava com a capdavantera en polítiques de protecció del medi natural, actualment es troba a la cua. La declaració es va presentar dissabte a l'Institut d'Estudis Catalans i està previst que als propers dies la portin al Parlament i al Palau de la Generalitat. L'objectiu dels signants és que s'aprovi la Llei de la Biodiversitat i del Patrimoni Natural així com l'Estratègia Catalana de Conservació de la Biodiversitat.

Una imatge del Bosc de Tosca.