Quasi dos-cents adolescents garrotxins ballen dansa contemporània

Divendres van presentar al Teatre Principal la coreografia que han estat preparant des del gener

Andreu Oliveras
29 de març del 2014
L'inici de l'espectacle va tenir lloc al mig del firal Foto: Martí Albesa

Durant aquest trimestre, les classes d'Educació Física al Bosc de la Coma , al Cor de Maria i al Garrotxa han estat diferent del que els alumnes estan acostumats. Els seus professors, amb l'ajuda de la ballarina Esther Aumatell, els han ensenyat una coreografia de dansa contemporània creada per Lipi Hernández de la companyia Las Malqueridas . Els tres instituts s'han sumat al projecte Tots Dansen, creat pel Mercat de les Flors de Barcelona i amb la col·laboració de la Xarxa Transversal . Olot, Granollers i Mataró són les ciutats que per segon curs participen de l'activitat.

Des del gener fins ara, els tres professors d'educació física han anat els dissabtes a Barcelona a aprendre la coreografia que després trasmetien als seus alumnes. Al Bosc de la Coma hi han participat les quatre classes de Segon d'ESO. El seu professor, Joan Descamps, confessa que "ha estat un procés molt dur". Pels alumnes l'Educació Física té més a veure amb l'esport que amb la dansa i "al principi van reaccionar de forma molt negativa", explica Descamps. Per tots ells ha estat el primer contacte amb la dansa contemporània i al començament els feia força vergonya haver de fer els moviments coreografiats.

A l'INS la Garrotxa, la situació era lleugerament diferent. Hi participaven les 16 alumnes de Tercer d'ESO que s'havien inscrit a una optativa de ball. "Ha estat molt fàcil perquè els qui s'hi han apuntat ja els interessa ballar", explica la seva professora Tati Corbatón. Al Cor de Maria han participat de la iniciativa els dos grups de Tercer d'ESO.

Aquest divendres va ser el moment de mostrar davant el públic el treball de tots aquests mesos. Al matí van fer una funció davant els seus companys d'institut i al vespre van tornar a ballar per tot el públic qui es va apropar al Teatre Principal. Una vegada vist el resultat final, l'esforç ha quedat recompensat i la valoració dels professors és molt positiva. És el segon any que els tres centres participen d'aquest projecte.

Part de la coreografia es va fer al mateix vestíbul del Teatre Principal Foto: Martí Albesa