Emprenedors d'Olot de 14 anys

Tres instituts de la ciutat participen al projecte «Be an entrepreneur» que consisteix en crear una empresa totalment en anglès

Andreu Oliveras
28 de març del 2014
Presentació dels treballs del projecte «Be an entrepreneur» Foto: Andreu Oliveras

Per grups reduïts de tres o quatre persones, els alumnes de tercer d'ESO de l' Escola Pia, el Cor de Maria i l' Institut Montsacopa d'Olot han creat les seves pròpies empreses. El programa Be an entrepreneur l'ha desenvolupat la Fundació Escola d'Emprenedors i diversos centres d'arreu de Catalunya s'hi han sumat. Ensenya tot el procés necessari per desenvolupar una nova empresa, des de la idea original fins a la materialització final. I tot es fa en anglès.

Carme Duran, coordinadora d'Educació Secundària de l'Escola Pia d'Olot, destaca com els alumnes "s'hi han implicat molt". En ser la tercera edició del projecte, "ja el demanen d'un any per l'altre". Algunes empreses creades per aquests joves emprenedors es dediquen als esports extrems, a desenvolupar projectes i aplicacions per mòbils, als serveis de luxe i fins hi tot han creat una marca de sabates esportives amb soles intercanviables.

El tècnic de l'Institut Municipal d'Educació Xarli Reixach fa "una valoració molt bona" de la iniciativa. Al llarg de deu sessions, que cada centre ha distribuït segons ha convingut, un especialista de la Fundació Escola d'Emprenedors ha anat a les aules a ajudar als futurs empresaris. Ahir al vespre, a l'Espai Jove Ideal van presentar un projecte de cada centre. Els alumnes, en anglès i ajudats de projeccions i maquetes, ensenyaven les bondats de les seves empreses.
Arxivat a