Segon dia de la Volta a la Garrotxa

Redacció
27 de març del 2014
Ascens a l'alt d'Oix, de primera categoria. Foto: Martí Albesa

A l'entorn de les 3 de la tarda els ciclistes de la Volta Catalunya han entrat a la Garrotxa per segona jornada consecutiva. Quatre minuts separaven de mitjana els tres escapats de la resta de grup mentre estaven a la comarca. A Castellfollit de la Roca, l'esprint intermedi l'ha guanyat De Gendt (Omega), seguit de Clement (Belkin) i Mederel (Europcar). La pluja ha estat un altre dels protagonistes d'una part del trajecte que ha precedit el final de l'etapa reina Alp-Vallter 2000.

Tejay Van Garderen (BMC) ha estat el guanyador a l'estació de la Vall de Camprodon. Una jornada infernal ja que la boira, la pluja i la neu han dificultat molt el tram final. A la general el “Purito” Rodríguez es manté líder i només ha perdut un segon respecte Alberto Contador. D'aquesta manera, la prova no es definirà fins el diumenge a Barcelona amb vuit ascensos consecutius al castell de Montjuïc.

Tan bon punt els ciclistes han sortit d'Alp han començat els atacs per formar l'escapada del dia. Finalment, l'han configurat només quatre corredors –Rubén Plaza (Movistar), Thomas de Gendt (Omega), Stef Clement (Belkin) i Maxime Mederel (Europcar)- que pràcticament han arribat junts a pocs quilòmetres de Camprodon-. L'avantatge ha arribat a ser de 4 minuts i mig al pas per Ripoll però ràpidament ha anat a la baixa. En aquest sentit en coronar l'alt de Rocabruna, de primera categoria, ja era inferior al minut.

En ple ascens a Vallter 2000 a Plaza i De Gendt se li ha sumat Serpa. Tanmateix, l'equip Sky de Crish Froome ha marcat el ritme però, tal i com va passar ahir, no ha aconseguit deixar enrere els altres favorits. Finalment, al trio format per el “Purito”, Contador i Quintana els han sorprès Van Garderen i Bardet i la victòria ha acabat sent pel nord-americà.

D'aquesta manera, el ciclista del Vallès manté el liderat assolit a la Molina i té un avantatge de només quatre segons respecte Contador i vuit sobre Quintana. A partir de demà tornen les bonificacions al final d'etapa que poden acabar definint la victòria final.
La cinquena etapa sortirà de Llanars i després de recórrer 222 km arribarà a Llanars. Passarà per Camprodon, Sant Pau, Sant Joan, Ripoll i marxarà del Ripollès per les Llosses.

Minut a minut de la cursa a l'edició del Ripollès

Galeria de fotos a l'alt d'Oix (Martí Albesa)
 


El gran grup ascendint a l'alt d'Oix. Foto: Martí Albesa
Arxivat a