La Volta Catalunya creua la Garrotxa

Poc abans de les dues, els ciclistes travessaven Olot provinents de Santa Pau per anar cap al Ripollès | «Purito» Rodríguez s'ha proclamat vencedor de la tercera etapa

Redacció
26 de març del 2014
Els primers escapats de la Volta Catalunya, en passar per Olot Foto: Martí Albesa

Una mica més tard de l'hora prevista, en part pels deu minuts de retard en començar l'etapa a Banyoles, els ciclistes participants a la Volta Catalunya van entrar a la comarca de la Garrotxa. Ho feien per Mieres, per després anar cap a Santa Pau, Olot i enfilar la carretera de la Cantina per dirigir-se a Sant Joan de les Abadesses i acabar a La Molina al voltant de les 5 de la tarda on "Purito" Rodríguez aconseguiria la primera posició.

Al seu pas per Olot es van començar a notar les diferències entre els participants. Un grup de sis ciclistes es van avançar de la resta i portaven uns deu minuts d'avantatge. Tan bon punt va arrencar la tercera etapa a Banyoles es va poder formar l'escapada del dia. La formaven sis corredors sense cap opció a la general –Koch, Bobridge, Molard, Reza, Samoilau i Zeits (AST)- que van obrir forat molt ràpidament.

Els sis escapats van passar pel Ripollès –Sant Joan, Ripoll, Campdevànol i Gombrèn- amb una diferència que es mantenia estable a l'entorn dels vuit minuts. Tanmateix, tan bon punt va començar el llarg ascens a la Creueta, de categoria especial, va començar a rebaixar-se. Bobridge va estar el primer en coronar per assegurar-se el liderat de la muntanya però el grupet es va mantenir unit.

En l'aproximació final a la Molina l'escapada es va anar desintegrant i finalment només va quedar en solitari Reza. Tanmateix, al punt d'inici del port de muntanya –a cinc quilòmetres de la meta- va ser neutralitzat i el Movistar va marcar el ritme del pilot durant dos quilòmetres. A manca de 1.000 metres per arribar a la meta, Dani Moreno (Katusha) va endurir el ritme, l'aperitiu perfecte perquè al cap de poc el “Purito” fes un atac que ni Contador ni Quintana han pogut seguir.

Avui dijous, la quarta etapa de la prova torna a passar per La Garrotxa. Els ciclistes baixaran l'antiga N-260a fins arribar a l'Hostal del Sol (14:40). Allà agafaran el vial nord d'Olot fins a la carretera de La Canya on es dirigiran a Sant Joan les Fonts (14:44), Castellfollit de la Roca (14:49) i Oix (15:08) abans d'arribar a Vallter2000. A Sant Joan Les Fonts hi haurà situat un punt d'avituallament de la prova.

200 ciclistes, 70 cotxes i 60 motos conformen la caravana de la Volta Catalunya.

El minut a minut de la quarta etapa de la cursa a l'edició del Ripollès

I el minut a minut de la tercera etapa es troba aquí
Arxivat a