Acord per la variant de Les Preses

La Generalitat i els dos ajuntaments han pactat un traçat que transcorrerà paral·lel al riu Fluvià, passant íntegrament per La Vall d'en Bas | Santi Vila confia que entre el 2015 i 2016 comencin les obres de la variant d'Olot

Andreu Oliveras
19 de març del 2014
Sortida del túnel de Bracons a la banda de la Garrotxa
Sortida del túnel de Bracons a la banda de la Garrotxa | Marc Riera
Sortida del túnel de Bracons a la banda de la Garrotxa Foto: Marc Riera

Ja hi ha acord per la variant de Les Preses. Els ajuntaments de Les Preses, La Vall d'en Bas i la Generalitat han pactat un traçat que transcorrerà en paral·lel al riu Fluvià. La carretera enllaçarà amb la sortida del túnel de Bracons i passarà pel costat oest de l'actual travessera, dins el municipi de la Vall d'en Bas. El traçat circularà "en paral·lel al riu Fluvià", segons ha desvetllat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a Olot.

Segons ha pogut saber NacióLaGarrotxa, passarà en alguns trams per l'esquerra del riu i en d'altres per la dreta, per no malmetre els camps de conreu ni dividir propietats. La voluntat del Govern és que les variants de Les Preses i Olot estiguin enllestides al mateix moment. Per això, està previst que entre el 2015 i 2016 s'inciin els treballs de la part olotina, que són més complexos ja que cal perforar túnels. "Si ho podem fer el '15 no ho farem el '16", s'ha compromès Vila en roda de premsa.

Segons Santi Vila serà "una actuació perfectament integrada a l'entorn" que circularà en superfície. El consenç arriba després d'un any de reunions amb totes les parts. Des que es va obrir el túnel de Bracons l'any 2009, un cop arriba a la Garrotxa el trànsit ha de passar forçosament per l'interior de Les Preses i d'Olot.
Arxivat a