La làmpada de «L'envelat del Follet» no es destruirà

Finalment, el projecte de reforma del local conservarà l'obra creada per l'arquitecte Lluís Güell i el terra, decorat amb motius de la faràndula

Redacció
19 de març del 2014
Làmpada de Lluís Güell que finalment es conservarà Foto: ICCO

La conversió de l'antiga sala de festes del carrer Serra Ginesta, L'envelat del Follet , en local comercial implicava, en un principi, la desaparició de la làmpada central i del terra original. Tots dos elements van ser dissenyats per l'artista banyolí Lluís Güell als anys 60. El terra representa diversos elements de la faràndula olotina i la làmpada és una escultura de grans dimensions similar a la que el mateix artista va fer la discoteca Cafè del Mar d'Eivissa.

Finalment, l'arquitecte de l'obra, Xavier Costa, i l'equip d'enginyers i constructors han aconseguit salvar l'espectacular escultura que presideix el sostre i gran part del terra original. El germà del desaparegut artista ha col·laborat en les gestions de preservació.

Aquest cap de setmana, els olotins que ho desitgin podran tornar a veure aquests dos elements artístics, tancats al públic durant molts anys. Els actuals propietaris del local han organitzat dos dies de portes obertes, ara que les obres estan pràcticament acabes. Dissabte a les 6 de la tarda es farà la presentació oficial amb la presència del propietari del local, l'equip d'arquitectes i enginyers, representants del Museu de la Garrotxa i familiars de Lluís Güell.

El Museu de la Garrotxa recentment va digitalitzar en 3D la làmpada per, en cas que s'hagués destruït, poder-la conservar de manera virtual i donat el cas tornar-la a reproduir. El local que va ser la discoteca L'envelat del Follet als anys 60 i posteriorment la sala de festes Pai Pai serà molt aviat un basar xinès.

Detall d'un cavallet al terra del local Foto: ICCO
Arxivat a