Castellfollit evita l'enderroc del nou Ajuntament pagant 225.000 euros

El ple municipal va aprovar per unanimitat indemnitzar la família Gusiñer per posar fi a un litigi judicial de 7 anys | Els afectats diuen que s'hagués pogut arribar a un acord molt abans

Andreu Oliveras
11 de març del 2014
Edifici del nou Ajuntament de Castellfollit de la Roca. Foto: Martí Albesa

Tan l'equip de govern de Convergència i Unió com l'oposició d'Esquerra Republicana van votar a favor del conveni entre el consistori i la família Gusiñer per posar punt i final als contenciosos judicials que van començar fa 7 anys. El municipi indemnitzarà la família amb 175.000 euros pels danys causats en la construcció del nou ajuntament i, a més, amb 800 euros per cada mes que hagin estat sense l'escala per accedir a les vivendes superiors. La família afectada calcula que ja s'acumulen uns 50.000 euros per aquest concepte, que s'incrementarà ja que encara no ha estat reparada.

El portaveu d'ERC al municipi, Miquel Reverter, va justificar el seu vot afirmatiu dient que era "el mal menor". "Entenem que votar No seria molt pitjor pel poble que votar Sí", va expressar durant el ple. L'ajuntament també ha aprovat demanar aquests diners a la Diputació de Girona a través d'un préstec dins el Fons de Compensació.

De públic al ple hi havia Joan Gusiñer, portaveu de la família afectada. Es mostrava satisfet per haver aconseguit una solució a través d'un conveni i afegia que "tot això podia haver estat més curt i més fàcil". El conveni és una indemnització pels danys causats i les gestions realitzades i pels més de 20 metres quadrats no expropiats al seu dia i que el nou ajuntament ha acabat envaint.

El consistori es compromet a refer l'escala que dóna accés a les dues vivendes superiors en un plaç de tres mesos. A canvi, la família Gusiñer retira la demanda penal interposada contra l'alcalde i la secretària municipal. El litigi va començar el 2007 quan es van adjudicar les obres de construcció del nou ajuntament. El 2010 la justícia donava la raó a la família i ordenava l'enderroc d'una planta del nou edifici perquè incomplia la normativa municipal. Amb l'acord que el ple ha aprovat s'evita tirar a terra part de la nova seu del consistori, ja acabada però sense poder-se utilitzar a causa d'aquest litigi.
 
Ple municipal de Castellfollit amb l'alcalde, Moisès Coromina, al cap de taula Foto: A.O.

Miquel Gusiñer (dreta) i el seu advocat, Jacint Planas Foto: A.O.