Un terç de les parades de la Fira de l’Embotit són de productors

El formatge de Maó és el producte convidat d’aquesta edició, que estrena un segon espai | La fira se celebrarà aquest cap de setmana

Andreu Oliveras
21 de març del 2014
Jordi Vilarrasa, Estanis Vayreda i Neus Giménez a la presentació de la Fira. Foto: Ajuntament d'Olot

“La Fira està molt arrelada”, assegura Jordi Vilarrasa, president de l’Asssociació de Placers de la Plaça Mercat. Les xifres li donen la raó ja que hi ha hagut més expositors interessats a ser-hi presents que parades disponibles. Els 90 estands s’han omplert i s’ha pogut donar prioritat als productors directes, que n’ocupen una tercera part.  El regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, assegura que intenten “apostar molt per la qualitat” i afegeix que aquest ha de ser el valor afegit ja que “es a fan Fires a tot arreu”.

A les parades d’embotit que any rere any s’instal•len al Passeig d’en Blay, en aquesta edició s’hi suma un nou escenari a la Plaça del Mig: L’Espai Tast. Serà un racó on es podran degustar formatges, vins i pans catalans. Maó és el territori amb Denominació d'Origen Protegit convidat aquest any. El seu formatge serà present en una carpa i també se li dedicarà una degustació a l’Espai Tast.  A més, diumenge es ballaran danses populars balears.

La divulgació tornarà a ser un dels puntals de la Fira. Diversos tallers d’elaboració d’embotit, pensats pels més petits, s’aniran succeint al llarg del cap de setmana. És una aposta perquè els infants coneguin els productes tradicionals de la terra. A més, hi haurà tastos d'embotits de diferents llocs de la Mediterrània, el ciquè concurs d'embotits casolans i la matança del porc, entre altres. L’ Associació d’Hostalatge de la Garrotxa també s’hi ha sumat i durant tot el cap de setmana es podran degustar plats amb embotit als establiments associats. El programa complet de la Fira el trobareu aquí .

Arxivat a