La Romanic extrem de la Vall de Bianya reunirà 580 corredors

Una Marató de 2.300 metres de desnivell i una Mitja Marató de 1.200 permetran als corredors descobrir els paratges de la Vall | Els dorsals de la cursa, que es disputarà al 6 d’abril, estan exhaurits des de fa setmanes

Redacció
06 de març del 2014
Romànic Extrem 2013 Foto: Aj. Vall de Bianya

Tot i que es correrà el proper 6 d’abril, les places ja fa setmanes que estan exhaurides. De fet, en veure que el 18 de febrer s’havien omplert els 500 llocs disponibles inicialment, l’organització en va obrir 80 més, que es van esgotar en poques hores.  Quan es va crear l’any passat la Romànic Extrem era amb la voluntat diferenciar-se de la marxa popular que fa anys que es duu a terme al municipi. “Els corredors porten dorsal i xip i té un component més competitiu”, aclareix David Darné, coordinador de la prova. L’èxit de participació demostra, per l’organització, que l’esdeveniment ja s’ha consolidat.

El recorregut d’aquest any varia respecte el de la primera edició. El motiu és que es vol aprofitar la prova per promocionar els paratges naturals del municipi com la Vall del Bac, Sant Andreu de Porreres i la Via Romana del Capsacosta. La zona esportiva de l’Hostalnou acollirà la línia de sortida i d’arribada tan de la Marató com de la Mitja Marató.  Hi haurà zones habilitades pels corredors per poder guardar les seves pertinences, dutxar-se, i  fins i tot s’organitzaran activitats lúdiques pels seus acompanyants.

Els participants que s’hagin inscrit en la prova reina, la Marató, correran 43 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 2.300 metres.  Una mica menys, 1.200 metres de desnivell, hauran de superar els que hagin optat pels 23 quilòmetres de la Mitja Marató. Tot i estar exhaurits els dorsals, els que vulguin participar de la Romànic Extrem poden apuntar-se a les curses de promoció que es disputaran entre la sortida de la Mitja Marató i l’arribada dels primers corredors. En aquest cas, encara queden places disponibles.

Romànic Extrem 2013 Foto: Aj. Vall de Bianya