El TSJC confirma els 127 anys i mig de presó per al zelador de La Caritat

Desestima el recurs de la defensa que demanava l'absolució de Joan Vila per vuit dels onze assassinats perquè només s'havia utilitzat com a prova la confessió de l'assassí en sèrie

Redacció/ACN
27 de febrer del 2014
Joan Vila, durant la lectura del veredicte que el va declarar culpable d'onze assassinats d'ancians Foto: ACN

El TSJC ha desestimat el recurs presentat per la defensa del zelador d'Olot i ha confirmat la pena de 127 anys i mig de presó que li va imposar l'Audiència de Girona per assassinar onze ancians. La defensa de Joan Vila va demanar que l'absolguessin de vuit crims al·legant que havia estat "indegudament condemnat" utilitzant la confessió de l'assassí en sèrie com a única prova.

El tribunal retreu al lletrat que al final del judici admetés que el treballador de La Caritat va matar onze interns i, un cop condemnat, hagi intentat posar vuit crims en entredit. El zelador va matar les víctimes entre el 2009 i el 2010 amb un còctel de barbitúrics, una sobredosi d'insulina o obligant-los a engolir corrosius.

La sentència també establia que el condemnat haurà de pagar 369.000 euros a les famílies de les víctimes, recollia fil per randa el veredicte del jurat popular i condemnava Vila per onze assassinats amb traïdoria. La sentència també indicava que el zelador s'estarà un mínim de 40 anys a presó i li aplicaran els beneficis penitenciaris a la pena global. Això farà que trigui més a sortir de la presó.