El Carnestoltes popular d'Olot ja té candidats per ser jutjats i cremats

El regidor Estanis Vayreda, el cap dels Mossos, Manel Prat, el capellà del Carme, Francesc Jordà, i el president del CIT, Josep Andrés són els candidats

Redacció
26 de febrer del 2014
La crema del rei és l'acte culminant del Carnestoltes popular. Foto: Greda

El Carnestoltes Popular d'Olot, que se celebrarà el proper 8 de març a la sala El Torín, ja té candidats a Rei Carnestoltes. Enguany, se celebrarà a la Sala Torín, a partir de les 23:30 i fins a altes hores de la matinada. El coorganitzaran l’associació cultural Greda Garrotxa i Arran Garrotxa.

La Greda proposa cada any quatre personatges que, segons el seu criteri, han tingut actuacions relacionades amb la comarca de la Garrotxa poc reeixides durant l'any. En aquest cas, els candidats són el regidor Estanis Vayreda, com a representant del govern municipal; Manel Prat, cap dels Mossos; Francesc Jordà, el capellà del Carme que es va oferir a fer una missa relacionada amb un acte feixista, i Josep Andrés, president del CIT. Al web del Carnestoltes Popular, l'entitat detalla amb ironia els motius pels quals han estat escollits els candidats i permet els internautes votar quin d'ells serà cremats el dia 8 de març.

És el cinquè any que s’impulsa aquesta iniciativa, que l'entitat Greda reivindica com "una alternativa a l'actual model d'oci nocturn a la ciutat, sovint en mans privades que desrvirtuen el veritable sentit popular del Carnestoltes". Després de diversos anys de celebrar-lo al carrer, aquest any tindrà lloc a la Sala Torín. Com a novetat, aquest any hi haurà música en viu per donar ressò a grups de la comarca, Previo MC i la Greda Street Band.

Les entrades, limitades per qüestions d’aforament, ja es poden adquirir de forma anticipada al Teatre Municipal d’Olot i a Can Trinxeria, i també per internet, al preu de dos euros.