Olot i Girona s'alien per crear el Festival Mot, un nou espai literari

L'esdeveniment estarà dedicat a la literatura fantàstica i se celebrarà durant les dues primeres setmanes d'abril

Redacció
26 de febrer del 2014
El Festival Mot s'ha presentat amb la presència de Carme Simon, codirectora del festival. Foto: Festival Mot

Les ciutats d'Olot i Girona s'han aliat per crear el Festival Mot, un nou esdeveniment literari, que tindrà lloc a l'abril i substituirà el certamen literari que fins ara es feia a la ciutat, anomenat "Olot, temps de paraules". En la primera edició, el Mot estarà dedicat a la literatura fantàstica, però la idea és que cada any se centri en una temàtica diferent.

El festival durarà dues setmanes: la primera concentrarà els actes a Girona i la segona (del 7 al 12 d'abril), a Olot. En totes dues ciutats, la programació constarà de conferències, lectures i taules rodones que es complementaran amb altres activitats, com exposicions o menús gastronòmics.

El programa d’activitats a Olot començarà amb la conferència inaugural de Jacobo Siruela, que fa pocs mesos ha publicat una antologia sobre el conte fantàstic. També oferiran xerrades Elia Barceló, José Manuel Cabado, Fernando Iwasaki i Anna Starobinets, una escriptora russa, de les més emergents a nivell internacional.

Entre les activitats complementàries que es faran a Olot, destaca la Ruta del Kàrvadan, un recorregut per la zona de la Mare de Déu del Mont per descobrir els indrets on es mouen els personatges de la novel·la Kàrvadan, obra de Carles Batlle. El recorregut combinarà el senderisme amb la lectura de fragments de la novel·la de la mà del mateix autor.

La codirectora de l'esdeveniment, Carme Simon, ha explicat que el Mot "vol ser un festival de qualitat però també molt proper a les persones perquè creiem que la literatura –a part de fer-nos més lliures i més savis- ens fa més feliços, i és amb aquesta idea amb la que treballem”. També per aquest motiu s’ha escollit en aquesta primera edició la literatura fantàstica, especialment proper a una gran part del públic lector.