Els Gegants d'Olot passen pel taller en el seu 125è aniversari

Per tenir-los a punt per la trobada de les comarques gironines, s'ha iniciat un procés de restauració obert al públic

Redacció
12 de febrer del 2014
Actualitzat el 29 de setembre a les 14:13h
La restauradora ja ha començat a treballar per tenir els Gegants a punt. Foto: Ajuntament d'Olot 

Els Gegants d'Olot fan 125 anys aquest 2014. Per aquest motiu, i també per tenir-los a punt pel cap de setmana del 31 de maig i 1 de juny, quan Olot serà Vila Gegantera de les comarques gironines i acollirà desenes de figures de tota la província, l'Ajuntament d'Olot ha decidit restaurar-los perquè estiguin en perfectes condicions.

Les tasques s’emmarquen en els treballs de restauració integral dels Gegants, que van començar al final de 2013 i que consisteixen en consolidar les estructures internes, que estaven en mal estat de conservació, i la neteja i millora de les vestimentes i elements decoratius. La restauradora encarregada dels Gegants va explicar que la pluja que va caure aquest any per Festes del Tura no va anar gens bé per mantenir el bon estat de les figures.

La restauració serà oberta al públic i es farà al Museu dels Sants d’Olot. Fins el proper dia 7 de març la sala d’exposicions temporals del Museu es convertirà en un taller de restauració on es duran a terme les tasques de neteja, fixació, consolidació, estucat i retoc del cap del Gegant, de Miquel Blay, el de la Gegantessa, de Celestí Devesa, i també de les mans i els braços de les dues imatges. L’activitat es podrà veure cada dia, de dimarts a divendres, de 10 a 13 h, els dimarts també de 15 a 18 h, i el dissabte dia 1 de març d’11 a 14 h. 

Arxivat a