Josep Torrent guanya el primer premi Agustí Vehí de novel·la negra

L'olotí s'endú el guardó del festival Tiana Negra amb l'obra "La sang és més dolça que la mel"

Redacció
30 de gener del 2014

L’olotí Josep Torrent va guanyar la primera edició de premi literari de novel·la negra Memorial Agustí Vehí, convocat en el marc del festival de novel·la negra Tiana Negra, amb l’obra La sang és més dolça que la mel. El premi té una dotació de 1.500 i inclou la publicació de la novel·la a la col·lecció Crims.cat, de l'editorial Alrevés.

La novel·la està ambientada a Figueres i Cadaqués i narra un intent de robatori al Museu Dalí de la capital de l’Alt Empordà per part d’una banda d’albanokosovars i la investigació d’un assassinat relacionat amb aquest cas per part dels Mossos d’Esquadra.


Torrent va començar a escriure tard, per a la seva filla, i ho ha seguit fent fins ara, combinant la literatura infantil amb la novel·la negra. Entre d’altres, l'escriptor ha publicat L’estranya desaparició de la Laura i Ibrahim i La Mirora mata els dimarts. El 2012 va guanyar el Premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb Abans de la batalla. També forma part del jurat dels Premi de Novel·la Juvenil dels Premis Literaris Ciutat d’Olot.