Més d'un centenar de persones amb ganes de ballar, en el primer Garrotxinàrius

El festival va ser organitzat conjuntament per Ofolk, l'ICCO i estava emmarcat dins el festival Tradicionàrius

Redacció
28 de gener del 2014
Els participants als tallers van ballar al ritme d'El Pont d'Arcalís i Terminal Traghetti. Foto: Martí Albesa

Més d'un centenar de persones es van reunir dissabte 25 per participar en el primer festival Garrotxinàrius, organitzat conjuntament per Ofolk, l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot (ICCO) i el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). La jornada, dividida en dues parts, va consistir en dos tallers de ball a la tarda i l'actuació i ball a càrrec d'El Pont d'Arcalís i Terminal Traghetti a la nit.

L’objectiu del Garrotxinàrius era oferir una jornada de ball folk amb un apartat de formació i un altre de gaudi amb músics d’alta qualitat. La intenció dels organitzadors serà sempre combinar la participació d’un grup català amb un d’internacional. En aquesta primera edició, El Pont d’Arcalís van interpretar danses del Pirineu català, mentre que els italians Terminal Traghetti van basar el seu repertori en la tammurriata, una dansa típica del Piemont. L'acte també va comptar amb un sopar popular organitzat per l'entitat cultural Greda.

La voluntat és que el Garrotxinàrius tingui continuïtat en el futur i que es converteixi en un punt de trobada de totes aquelles persones i entitats de la Garrotxa, i també de fora, interessades en l’àmbit folk. Tot i que l'entitat Ofolk ja fa mesos que treballa i organitza actes relacionats amb el ball al carrer, ha estat l'associació amb el festival Tradicionàrius i l'ICCO que els ha permès organitzar l'acte de dissabte, el més nombrós que han fet fins ara.

Galeria de fotos (Martí Albesa)

Arxivat a