El diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal inaugura el cicle de xerrades sobre la consulta

És el primer acte dels sis que hi ha previstos fins al juny, en què passaran pel Casal Marià diputats de tots els partits favorables al dret a decidir

Redacció
28 de gener del 2014
Marc Vidal, presentat pel periodista Joan Manel Robles, va inaugurar el cicle. Foto: Martí Albesa

El diputat per Girona d'ICV-EUiA Marc Vidal va ser l'encarregat d'inaugurar aquest cap de setmana el cicle "I després de la consulta, què?", en què els diputats dels diferents partits favorables al dret a decidir exposaran el seu full de ruta per a l'enemà de la consulta.

Marc Vidal va explicar la posició del seu partit sobre el procés nacional de Catalnya. Per a ICV, va defensar, la lluita social i nacional són indestriables, i creuen que guanyar el procés ha de servir per millorar les condicions de vida dels catalans i no només utilitzar-ho per guanyar rèdit electoral.

El diputat ecosocialista va afirmar que per a ells "la consulta és sí o sí" i que el dret a decidir ha de servir per no repetir els errors que s'estan fent fins ara. Vidal va explicar que la sobirania és clau per negociar quina relació es vol tenir amb Espanya, però no va tancar cap porta al tipus de relació possible: federalisme, confederació o estat independent.

En el torn de preguntes de la fila zero, van intervenir Oscar Rodríguez, president del Cercle Euram Garrotxa, Jesús Gutiérrez, president del PEHOC, i Núria Torres, presidenta d'Òmnium Cultural de la Garrotxa. En el torn obert, es van expressar opinions sobre la indefinició d'ICV en la necessitat d'esdevenir un estat independent.

La propera xerrada del cicle serà el dia 15 de febrer, també al Casal Marià, amb la presència del portaveu a parlament de la CUP-AE, Quim Arrufat, que serà presentat per la periodista Paula Núñez.

 L'acte, celebrat al Casal Marià, és el primer dels sis que es faran fins al juny. Foto: Martí Albesa