Joves garrotxins tornen al seu país d'origen per estudiar l'Alcorà

L'objectiu dels pares és que coneguin els preceptes de l'islam i les tradicions del seu país, però estar tant de temps fora els suposa un problema acadèmic quan tornen

Redacció
22 de gener del 2014


Molts nens que estudien a les escoles alcoràniques de Gàmbia són catalans. En un reportatge emès al TN Vespre d'ahir, TV3 explica que n'hi ha més d'un centenar. Els joves, d'edats entre els set i els divuit anys, tornen al seu país d'origen per estudiar l'alcorà i, en alguns casos, s'hi poden estar uns quants anys.

Per a moltes famílies, és fonamental que els nens facin aquest viatge per aprofundir en l'Islam. Entre ells, s'hi troben uns quants olotins, com l'Ali Jamegay, de tretze anys, que explica que, a més de religió, continua estudiant les assignatures que ja cursava a Catalunya.

Les escoles i instituts catalans han d'adaptar-se a la situació. Molts dels alumnes marxen durant l'etapa escolar i quan tornen tenen dificultats per seguir el ritme dels seus companys. Entre els centres que han notat la problemàtica hi ha l'IES La Garrotxa. En la segona part del reportatge, el seu director, Albert Bramon, relata com a vegades els alumnes marxen sense avisar per anar al seu país d'origen i el centre no en té cap constància.