Les entitats d'Olot fan pinya a favor de la consulta del 9-N

En un acte celebrat a la sala El Torín es va estrenar un documental recull l'opinió de trenta-quatre garrotxins sobre el futur del país

Redacció
21 de gener del 2014


Quinze entitats de la Garrotxa van organitzar aquest cap de setmana l'acte "Quin país volem?", en què van explicitar el seu suport a la consulta sobre la independència del proper 9 de novembre, després que l'Ajuntament d'Olot n'aprovés una moció el passat mes de desembre.


Durant l'acte es va estrenar un documental en què trenta-quatre garrotxins i garrotxines relacionats amb diferents àmbits explicaven quin model de país volen, des de punts de vista ben diversos com l'economia, la cultura, l'educació, les relacions exteriors, la religió, la migració, entre d'altres. Dues actuacions musicals, de la Trípoli Orquestrina i el grup de l'Agnès Algueró, Àngel Girona i Alba Sans, també van formar part de l'acte. 

També va intervenir-hi la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, que va explicar que el procés català cap a la independència té tres elements que mai no s'havien ajuntat: el suport transversal de la societat, representat per l'Assemblea Nacional Catalana, el suport dels ajuntaments, a través de l'Associació de Municipis per la Independència, i un lideratge polític en la figura del president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'oposició, Oriol Junqueras. Per això, va acabar demanant als prop de tres-cents assistents que "no defallim, no ens barallem".

L'acte també va servir per mostrar la coordinació de les entitats garrotxines, que han iniciat una sèrie de relacions per evitar la coincidència de les seves activitats i treballar conjuntament quan l'objectiu que persegueixen és comú. Les entitats que s'han sumat al projecte són Euram, Alba, Comissions Obreres, UGT, Òmnium, Idesga, l'ANC Garrotxa, Estelada 2014, el PEHOC, Muralla 15, Greda i l'Associació de Joves Empresaris.

Arxivat a