La Fira del Fesol de Santa Pau compleix les expectatives tot i la pluja

La veïna del municipi Anna Grabulosa es va endur el Fesol d'Or per la seva dedicació als llegums de Santa Pau

Redacció
20 de gener del 2014
Catorze restaurants van oferir tastets amb els fesols com a protagonistes. Foto: Martí Albesa

La Fira del Fesol de Santa Pau es va celebrar aquest cap de setmana amb relativa normalitat, tot i la pluja que va caure a la Garrotxa durant diversos moments del cap de setmana. Milers de persones van passar pel municipi des de dissabte a la tarda per assistir als diversos actes programats.
 
L'acte central de la fira és la tradicional Fesolada de diumenge al migdia, que consisteix en una degustació de diversos plats cuinats amb fesols de Santa Pau per restaurants de la zona. L'organització va complir les expectatives, ja que es van vendre els 900 tiquets de degustació, que van donar dret als assistents a fer fins a 3.600 tastets.
 
Just després es va fer entrega del Fesol d'Or 2014, una distinció que cada any s'entrega a una persona o entitat que destaca per la seva dedicació a aquest llegum, va recaure en Anna Grabulosa. La guardonada és veïna de la població i l'organització li va reconèixer el mèrit d'haver donat a conèixer els fesols de Santa Pau arreu de Catalunya i, fins i tot, a França.

Enguany, com a novetat, es va celebrar dissabte a la tarda una taula rodona sobre les qualitats alimentàries dels fesols de Santa Pau, explicades pel psiconeurimmunòleg Xevi Verdaguer, la geòloga Esther Canal i el professor de cuina Pep Nogué.

Milers de persones es van reunir per degustar plats elaborats amb fesols. Foto: Martí Albesa