Andrea Motis desborda les previsions en el primer concert de Jazz Olot

La sala El Torín es va quedar petita per rebre un dels fenòmens jazzístics dels últims anys

Redacció
18 de gener del 2014
Amb només 18 anys, Andrea Motis és un referent del jazz a Catalunya. Foto: Martí Albesa

El primer concert del cicle Jazz Olot va superar totes les expectatives i va exhaurir les entrades de la sala El Torín. El quintet de jazz amb Andrea Motis i Joan Chamorro al capdavant van obrir ahir el cicle amb què Olot es proposa oferir concerts de jazz de qualitat de manera continuada i regular a El Torín amb la col·laboració de la prestigiosa sala barcelonina Jamboree. 
 
El Chamorro-Motis Quintet s’ha convertit en el fenomen jazzístic català dels darrers anys. Més de vint mil discos venuts i cinc actuacions al Palau de la Música entre 2012 i 2013 acrediten una formació que es disputen tots els festivals del país, fet que va portar el públic olotí a omplir la sala, tot i que les previsions de l'organització apuntaven a una xifra inferior.
 
De moment, hi ha dues cites més programades. El 15 de març arribarà a Olot la nord-americana Carla Cook, nominada diverses vegades als premis Grammy, i que, tot i la seva joventut, ja ha actuat al costat de primeres espases. El tercer concert d’aquesta temporada anirà a càrrec de Myriam Swanson, el 17 de maig, una altra artista de nivell, que recupera la tradició del swing dels anys cinquanta. Tot i que no encara no estan confirmats, en el segon semestre l'Institut de Cultura té la intenció de continuar oferint més concerts de jazz a El Torín.
 
El Torín es va omplir de gom a gom per veure la primera actuació del cicle Jazz Olot. Foto: Martí Albesa

Galeria de fotos (Martí Albesa)

Arxivat a