Adrià Homs presenta «La volta a la Terra» a Bianya

El viatger explicarà el projecte, en què portarà farro a diversos indrets del món

Redacció
15 de gener del 2014
L'Adrià Homs començarà a la Vall de Bianya el seu viatge al voltant de la Terra. Foto: Martí Albesa

La VII Fira del Farro, que se celebrarà els dies 1 i 2 de febrer a la Vall del Bianya, inclourà aquest any un esdeveniment molt especial. El diumenge dia 2, durant la Fira, el bianyenc Adrià Homs inciarà un viatge que el durà a fer la volta a la Terra. Acompanyat d'un amic finlandès, marxarà a peu des de Bianya cap a l’estret de Gibraltar, amb la intenció d’arribar a l’Àfrica, el primer dels seus destins.

El viatger presentarà aquest dissabte de manera oficial el projecte La volta a la Terra al centre cívic de l'Hostalnou de Bianya. A dos quarts de nou, hi haurà una xerrada en què donarà detalls del projecte i, més tard, s'ha organitzat un sopar popular i un concert a càrrec del grup de música folk Stukat del Bolet.

Els diners recaptats ajudaran a finançar el viatge de l'Adrià i els projectes culturals que vol portar a terme mentre serà fora. Els tiquets per al sopar es poden comprar fins dijous a l'Ajuntament de Bianya, a la fleca La Llavor o contactant amb el Grup de Joves del municipi.

Un projecte que també és cultural i educatiu

Entre l'equipatge, el bianyenc s'emportarà unes trenta bossetes de 75 grams de farro envasat al buit. La intenció és acabar fent un llibre de receptes d'arreu del món. L'Adrià regalarà farro a persones de diversos indrets on s'estigui a canvi que el cuinin davant seu i li deixin fer fotos i escriure la recepta. La intenció és que, de tot això, n'acabi sortint un llibre de receptes.

Amb el viatge, l'Adrià també ha iniciat un projecte de col·laboració amb l’escola Els Volcans, de Santa Pau. Els alumnes de cicle superior de l’escola estudiaran geografia a través del viatge. Sempre que pugui, l’Adrià escriurà al seu blog entrades destinades als nens, en què explicarà a través de la seva experiència com són les diferents terres que visiti. Els nens podran fer-li preguntes i comentaris i treballaran la geografia mundial a partir d’aquest projecte.