Dotze entitats garrotxines organitzen un acte conjunt a favor de la consulta

Es projectarà el documental «Quin país volem?», amb la opinió de trenta-quatre garrotxins, i hi intervindrà l'escriptora i periodista Patricia Gabancho

Redacció
15 de gener del 2014

Dotze entitats d'Olot i la Garrotxa, que des de fa uns mesos es reuneixen per coordinar estratègies de difusió de les activitats i fomentar la cooperació, han preparat un acte a favor de la consulta del 9 de novembre. Es farà dissabte, 18 de gener, a les sis de la tarda a El Torín d'Olot i porta per títol "Quin país volem?".

La part central de l'acte serà la projecció d'un documental en què 34 garrotxins exposen quina Catalunya volen per al futur que s'obre amb la consulta, tractant aspectes diversos com l'educació, la cultura, la religió, l'economia, la tecnologia, la política, l'emigració o el medi ambient. També hi intervindrà la periodista i escriptora Patrícia Gabancho i hi haurà les actuacions musicals de Tripoli Orquestrina i del trio format per Agnès Algueró, Àngel Girona i Alba Sans.

La portaveu de les entitats, Anna Roca, va explicar que "la coincidència entre la iniciativa de coordinació de les entitats i el moment que viu el país" és el que els ha mogut a organitzar l'acte. Les dotze entitats que formen la Xarxa són el cercle Euram, Alba, Comissions Obreres, UGT, Òmnium, Idesga, l'ANC Garrotxa, Estelada 2014, el PEHOC, Muralla 15, Greda i l'Associació de Joves Empresaris.

A més d'organitzar l'acte de dissabte, la Xarxa d'entitats també va manifestar la seva intenció d'organitzar conjuntament activitats, així com exercir pressió sobre les institucions perquè s'estableixi una agenda comarcal d'activitats a tota la comarca.