Olot iniciarà un cicle de jazz amb artistes de primer nivell a El Torín

Andrea Motis i Joan Chamorro seran obriran la ronda d'actuacions el divendres 17 de gener | La sala Jamboree de Barcelona col·laborarà activament en la programació

Redacció
15 de gener del 2014
Els responsables de la sala Jamboree van assistir a la presentació de Jazz Olot. Foto: Martí Albesa

L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot (ICCO) iniciarà divendres un cicle de jazz de qualitat a la sala El Torín. Amb la intenció de consolidar de manera definitiva i estable aquest estil musical, s’han programat per al primer semestre de 2014 tres concerts amb artistes de nivell. El cicle Jazz Olot és fruit d’una col·laboració amb la sala Jamboree, referent del món jazzístic a Catalunya, que assessorà l’ICCO per assegurar una programació de qualitat.

El regidor de Cultura, Josep Berga, va explicar que la intenció és “crear públic de jazz i consolidar-lo” per, més endavant, poder arribar a fer un concert mensual d'aquestes característiques. Fins ara se n'havien programat actuacions de manera esporàdica, però mai de manera estable. Per fer-ho, va dir, "hem anat a buscar els millors" per ajudar a programar concerts de primer nivell

Un autèntic club de jazz

La sala El Torín es convertirà aquest divendres, 17 de gener, per primera vegada en un club de jazz. L'espai es transformarà i, amb taules i cadires, i la possibilitat de prendre una copa, s'hi viurà l'ambient ideal per gaudir del concert d’Andrea Motis i Joan Chamorro, que actuaran en format quintet. Els dos artistes ja van assistir a la presentació i van fer un tastet del que es viurà divendres, en què intercalaran temes nous, repertori antic i noves versions.

El programador de la sala Jamboree, Pere Pons, va explicar en la presentació que han apostat en els tres primers concerts per veus femenines per donar una certa unitat a les primeres actuacions del cicle. Els mesos de març i maig, doncs, l’artista nord-americana Carla Cook, nominada diverses vegades als Grammy, i Myriam Swanson, a qui Pons va definir com a “volcànica”, seran les encarregades de fer arribar el jazz a Olot.


Andrea Motis i Joan Chamorro tocaran divendres en format quintet. Foto: Martí Albesa