La recollida de «vots» per la independència supera les expectatives

L'ANC Garrotxa creu que la campanya s'està consolidant i es mostra satisfeta perquè cada vegada més gent s'hi interessa

Redacció
14 de gener del 2014
Durant tot el dia hi va haver cues a Olot per signar un vot per la independència. Foto: Martí Albesa

Aquest cap de setmana es va celebrar la primera onada de recollida massiva de signatures de la campanya "Signa un vot per la independència". Amb aquest projecte, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pretén recollir arreu del teritori català més de dos milions i mig de signatures. Les adhesions a la campanya han de servir com a pla B si finalment no es pot celebrar la consulta.

A la Garrotxa, durant dissabte i diumenge hi va haver unes trenta parades a 18 dels 21 municipis de la comarca (tots excepte Beuda, Sales de Llierca i Sant Ferriol), amb setanta apoderats i molts més voluntaris. A Olot, s'han recollit "vots" en nou punts diferents i la parada de davant de l'església de Sant Esteve va ser la que va acollir més signants, amb cues durant tot el cap de setmana.

L'ANC de la Garrotxa no disposa encara de xifres oficials de recollida de signatures, però destaca que s'han sobrepassat les expectatives. En alguna parada hi va haver fins a quatre vegades més gent que en recollides anteriors, amb la qual cosa creuen que la població comença a conèixer la campanya i s'hi interessa. En els propers mesos es faran més actes per tal de continuar recollint signatures.

La campanya es fonamenta jurídicament en el "dret de petició" reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles. Els ciutadans que hi participen signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que se celebri la consulta i, per l'altra, manifesten que si no se celebra, pugui utilitzar-se la instància com a manifestació de la voluntat favorable del signant a la declaració de la independència de Catalunya.

A Sant Joan les Fonts també hi va haver una gran afluència de gent que volia signar.