Les 24 Hores a Muntanya reuneixen uns 300 participants

Redacció
14 de gener del 2014
Els caminants van sortir des de Santa Pau dissabte al migdia. Foto: Martí Albesa

Dissabte i diumenge, 11 i 12 de gener, coincidint amb la primera lluna plena de l'any, el  Centre Excursionista d'Olot va organitzar les 24 Hores a Muntanya , una prova de resistència consistent a caminar en grup durant tot un dia per camins i muntanyes de la Garrotxa. Ja fa trenta-dos anys que l'entitat fa la sortida, que en aquesta edició va reunir prop de 300 participants, quaranta dels quals van completar totes les etapes.

El recorregut d'aquest any tenia la sortida i l’arribada a la plaça porticada de la vila medieval de Santa Pau i s'apropava als 70 quilòmetres amb un desnivell d'uns 3.000 metres. Es va repartir en sis etapes, la més llarga de les quals era la nocturna, d'Amer a Sant Esteve de Llémena, amb una llargada de 16,5 quilòmetres. El punt més alt del camí era a Santa Maria de Finestres (887 m), que, juntament amb Sant Roc de la Barroca, va ser punt culminant de l'itinerari.

Les 24 Hores a Muntanya són, a més d'una prova de resistència, un vincle de col·laboració entre les entitats excursionistes de la Garrotxa, que col·laboren per oferir els millors itineraris pels municipis de la comarca. Aquest any, hi han participat la colla de Santa Pau, la Colla Garrotxa d’Olot, el Grup Excursionista les Planes d’Hostoles, el Grup Excursionista Amerenc Esquelles, els caçadors i excursionistes de Sant Esteve de Llémena i l’Associació d’Amics de la Serra de Finestres i entorn de Mieres.

Finalment van ser uns quaranta participants els que van completar tot el recorregut. Foto: Martí Albesa