Les 24 Hores a Muntanya, des de Santa Pau

La tradicional caminada del Centre Excursionista Olot se celebra aquest cap de setmana i consta de 70 km i uns 3.000 metres de desnivell

Redacció
09 de gener del 2014
En la passada edició, les 24 Hores van començar a l'Hostalnou de Bianya. Foto: CEO

El propers dissabte, 11 de gener, coincidint amb la primera lluna plena de l'any, el Centre Excursionista d'Olot organitzarà les 24 Hores a Muntanya, una prova de resistència consistent a caminar en grup durant tot un dia per camins i muntanyes de la Garrotxa. Ja fa trenta-dos anys que l'entitat fa aquesta sortida, que en aquesta edició tindrà la sortida i arribada a la plaça porticada de la vila medieval de Santa Pau.

El recorregut total d'enguany s'apropa als 70 quilòmetres i té un desnivell d'uns 3.000 metres. Els caminants poden escollir fer-lo completament, si se'n veuen capaços, o apuntar-se a una o més d'una de les etapes que el componen. En total en són sis, i la més llarga és la nocturna, que va d'Amer a Sant Esteve de Llémena amb una llargada de 16,5 quilòmetres. El punt més alt del camí assoleix la cota més alta a Santa Maria de Finestres (887 m), que, juntament amb Sant Roc de la Barroca, és el punt culminant de l'itinerari, dividit en els següents trams:

Etapa 1: 14:00 Santa Pau - Sant Aniol de Finestres (8,5 km)
Etapa 2: 17:35 Sant Aniol de Finestres - Les Planes d'Hostoles (8 km)
Etapa 3: 20:40 Les Planes d'Hostoles - Amer (14,5 km)
Etapa 4: 2:05 Amer - Sant Esteve de Llémena (16,5 km)
Etapa 5: 7:25 Sant Esteve de Llémena - Mieres (14 km)
Etapa 6: 11:30 Mieres - Santa Pau (8,8 km)

Les 24 Hores a Muntanya són, a més d'una prova de resistència, un vincle de col·laboració entre les entitats escursionistes de la Garrotxa, que col·laboren per oferir els millors itineraris pels municipis de la comarca. Aquest any, hi participen la colla de Santa Pau, la Colla Garrotxa d’Olot, el Grup Excursionista les Planes d’Hostoles, el Grup Excursionista Amerenc Esquelles, els caçadors i excursionistes de Sant Esteve de Llémena i l’Associació d’Amics de la Serra de Finestres i entorn de Mieres.


La Sortida de les 24 Hores d’enguany es farà el dia 11 a les dues de la tarda a la plaça de Santa Pau. El preu de les inscripcions oscil·la entre els 7 i els 10 euros per als adults si es fan abans de dissabte, i entre els 9 i el 14 si es fan el mateix dia de la prova. Per als qui no facin el recorregut complet, hi haurà un autocar que sortirà des d'Olot i Santa Pau i conduirà els participants a l'inici de cada etapa.