Dos detinguts per intentar robar en una empresa d'Olot

A un dels detinguts li imputen vuit robatoris amb força més, perpetrats entre els dies 7 i 18 de desembre a la comarca

Redacció
06 de gener del 2014
Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 23 de desembre dos homes, de 32 i 28 anys, un d'ells veí d’Olot i l’altre amb domicili desconegut, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força, en grau de temptativa. Al segon detingut també se li imputa un delicte de desobediència i resistència greu contra els agents de l’autoritat.
 
Els fets es remunten a la matinada del passat 23 de desembre. Cap a la una, els Mossos van rebre un avís de la Policia Local d’Olot, que informava que havien vist unes llums al teulat d’una empresa de la població. Diverses patrulles dels dos cossos es van adreçar al lloc i, en arribar-hi, van veure dos individus que estaven dalt de la teulada amb unes llanternes i intentaven entrar a l’empresa.
 
Alguns dels policies es van enfilar a la teulada i van detenir un dels lladres, que estava estirat i mig amagat. L’altre va saltar els tres metres que hi havia del teulat al terra i va intentar fugir corrent. Finalment, els agents el van interceptar i detenir, tot i la forta resistència que va oposar.
 
Arran d’aquesta actuació, la unitat d’investigació va determinar que un dels lladres detinguts, l’home de 28 anys, era el presumpte autor de vuit robatoris més, efectuats entre el dies 7 i 18 de desembre en diversos establiments d’alimentació i dues masies d’Olot, Santa Pau i Montagut. Tots els casos s’havien produït forçant les reixes metàl·liques i trencant els vidres de les finestres. Dos del robatoris, en una fruiteria i en un magatzem de licors, van ser en grau de temptativa. En la resta, quatre establiments comercials i dues masies, el lladre va sostreure ordinadors portàtils, diners en efectiu, ampolles de licor i diverses eines.
 
El primer dels detinguts, amb antecedents, va passar el dia 24 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció d’Olot,que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El segon, a qui se li imputen els nou robatoris amb força, també tenia antecedents. Un cop acabades les gestions d’investigació, la detenció va ser traspassada al Cos Nacional de Policia, a causa de la seva situació irregular a l’Estat espanyol.