El Campament Reial d'Olot obre les seves portes

Els més petits tenen tres dies per poder entregar la carta als Reis en un campament amb gairebé 200 patges, un dels més grans de Catalunya

Redacció
03 de gener del 2014
El patge reial encarregat de recollir les cartes del nens i nenes. Foto: Martí Albesa

El Campament Reial d’Olot va obrir ahir les seves portes amb una gran presència de nens i nenes que van voler ser els primers de fer entrega personalment als patges reials de la carta amb tots els seus desitjos. El campament és un dels més grans de tot Catalunya, i està ubicat a la plaça Clarà, on gairebé 200 patges estaran al servei dels més petits durant els tres dies que estaran instal·lats a Olot.

A més de poder lliurar la carta, la mainada visita durant el recorregut les actuacions de tots els personatges vinguts de l’Orient: a més dels carters reials, hi haurà cuiners, mags, malabaristes, el carboner, i un personatge nou d'aquest any, anomenat la caramel·lera, que prepararà dolços per a tothom.

El campament, organitzat com cada any pel Centre Catòlic d’Olot, romandrà obert fins dissabte. Els dies 3 i 4, tots els qui encara no ho hagin fet podran acostar-se a la plaça Clarà i fer entrega de la carta. A més, fins el mateix dia cinc, cada dia a partir de dos quarts de dotze del matí es faran tallers per aprendre a fer fanals perquè tots els nens puguin anar esperar els Reis.

La Cavalcada començarà el dia 5 a 2/4 de 7 de la tarda i hi participaran uns 300 patges. No patirà variacions significatives respecte d’altres anys i seguirà el recorregut habitual. La sortida serà a l’avinguda Reis Catòlics, i passarà per la plaça Clarà, el carrer Mulleras, el carrer Lorenzana, el carrer Serra i Ginesta, la plaça Major, el carrer de Sant Esteve, la plaça Esteve Ferrer i acabarà al Firal, on, com sempre, hi haurà instal·lats els trons reials. En arribar-hi, l’alcalde farà entrega als Reis Mags la clau que els obrirà la porta de totes les cases de la ciutat.


Mags, cuiners i patges de tot tipus acompanyen la comitiva. Foto: Martí Albesa
Arxivat a