Demanen 14 anys i 10 mesos de presó pel crim del Firal d'Olot

El fiscal imputa per la mort de Lluís Sangrador a Alejandro Fortuño un delicte d'homicidi amb abús de confiança i superioritat

Redacció
19 de desembre del 2013
L'acusat, el dia del crim en el moment de ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Foto: J. Guirado / D. Bosch

El fiscal demana 14 anys i deu mesos de presó per a l'home que va matar Lluís Sangrador al seu domicili del Firal d’Olot clavant-li gairebé 60 punyalades. Els fets van passar el 19 d’octubre de l’any passat. Ara, el fiscal acusa a Alejandro Fortuño d’un delicte d’homicidi amb abús de confiança i superioritat. D’altra banda, però, considera circumstància atenuant el trastorn mental provocat pel consum abusiu d’alcohol i drogues.

La tarda del crim, Alejandro Fortuño i la seva parella, Irene Delgado, es trobaven al domicili de Sangrador, situat al passeig de Miquel Blay. En un moment en què Fortuño era al lavabo, va sentir els crits de la seva dona. Quan va arribar al menjador va veure la víctima despullada prop de la seva parella. Aquest fet va ser el detonant de l’agressió, i l’homicida va agafar un ganivet i va apunyalar repetidament la víctima. Després de l’agressió, Fortuño va marxar corrent del domicili, i els Mossos d’Esquadra el van detenir al cap de poca estona, juntament amb la seva parella, a casa seva.

Gairebé 60 punyalades

L’autòpsia de Sangrador va determinar que el cos de la víctima presentava aproximadament 60 punyalades, la majoria de les quals, a l’abdomen i el coll. A més, l’homicida va fer servir dos ganivets per matar la víctima. I és que mentre l’apunyalava, la fulla de la primera arma es va torçar i va anar a buscar-ne un altre per continuar l’acarnissament.

D’altra banda, la parella de Fortuño, Irene Delgado, que va ser detinguda el dia del crim, ja va ser exculpada fa uns mesos de tots els càrrecs, perquè el fiscal va donar per bona la versió de l’agressor, que assegurava que la seva parella va quedar-se al marge de l’agressió.
Arxivat a