El primer equip de futbol per a amputats de l'Estat neix a la Garrotxa

Redacció
21 de gener del 2014
Actualitzat el 10 d'abril del 2016 a les 11:29h
En Zacaries és un jove de Sant Joan les Fonts, de 19 anys, que quan en tenia sis va patir l'amputació d'una cama per culpa d'una malaltia. Des que va sortir de l'hospital, el seu somni ha estat tornar a jugar a futbol i no ha deixat d'intentar-ho. Tot i que se'n va sortir i aviat dominava la pilota amb una habilitat sorprenent, necessitava més gent amb la mateixa discapacitat per poder crear un equip de futbol per a amputats i poder competir oficialment, com ja passa en molts altres països.

Després d'explicar la seva història a diversos mitjans, va aconseguir reunir una vintena de jugadors de tot l'Estat, que aquest cap de setmana es van trobar a la casa rural de la família d'en Zacaries a la Vall de Bianya i diumenge va fer el primer entrenament. En un reportatge de TV3, en Zacaries explica que ara l'objectiu és que es creïn més equips per poder fer una lliga. De moment, el que està previst és que al mes d'abril es disputi durant el torneig MIC de la Costa Brava el primer partit de futbol per a amputats de l'estat.

Televisió de Catalunya ja havia dedicat fa gairebé un any un reportatge més extens al futbolista, que, en aquest cas, posava l'èmfasi en la superació de la malaltia i en la història de com va tornar a jugar:
No només a Catalunya es van fer ressò de la il·lusió d'en Zacaries per crear un equip de futbol El programa de Canal + El día Después també va dedicar-li fa uns mesos un reportatge, en què demanava ajuda per crear un equip, perquè en aquell moment només eren quatre jugadors: