Olot donarà suport a la consulta d'autodeterminació del 9-N

En el ple de dijous, l'últim del 2013, s'aprovarà una moció a favor del referèndum presentada per CiU, ERC i la CUP

Redacció
17 de desembre del 2013
L'Ajuntament d'Olot donarà suport a la consulta del 9 de novembre de 2014. Foto: Ferran Mayans

Olot donarà oficialment suport a la consulta d'autodeterminació prevista per al 9 de novembre de 2014. Ho farà dijous, dia 19, en l'últim ple del 2013, quan s'aprovi la moció que CiU, ERC i la CUP han presentat conjuntament per donar suport al dret a decidir. La moció s'aprovarà, almenys, amb els vots favorables dels regidors convergents i republicans (la CUP no té representació al consistori).

La declaració arribarà just  una setmana després que es fes públic l'acord sobre les preguntes i la data  de la consulta per part del president Artur Mas i els líders de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els socialistes se'n van desmarcar, però bona part dels sectors i moviments crítics del partit han donat per vàlida la fórmula escollida. La incògnita és, doncs, quina serà la posició dels representats socialistes a Olot, ja que en els darrers dies ja hi ha municipis, com Arenys de Munt, on el grup municipal del PSC hi ha donat suport, o Ripoll, on ho farà en el ple de dijous.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida a tots els seus associats a aprovar mocions de suport a la consulta. A la Garrotxa, on 18 dels 21 ajuntaments en formen part, Olot s'afegirà a  altres capitals de comarca com Valls .

L'últim ple de l'any

El plenari d'aquest dijous (19.30 h) serà el darrer del 2013. Entre altres qüestions, s'obrirà la convocatòria de licitació per a l'ocupació dels llocs de venda de la Plaça Mercat i s'aprovarà l'expedient de les ordenances fiscals per al 2014.

Ordre del dia del ple d'Olot del 19 de desembre  (pdf)

Arxivat a