A judici per haver enganxat un adhesiu en una entitat bancària

L'olotí Lluís Riera serà jutjat divendres per un acte reivindicatiu en una concentració solidària amb l'home que es va suïcidar a Còrdova en ser desnonat

Redacció
12 de desembre del 2013
Lluís Riera és pastisser i participa en diversos moviments socials de la ciutat.

Lluís Riera, pastisser i activista olotí implicat en diversos moviments socials, serà jutjat demà divendres als jutjats d’Olot per haver enganxat un adhesiu en una sucursal bancària de la ciutat. Se l’acusa de deslluïment de béns mobles i immobles durant la concentració que el passat 30 d’octubre de 2012 es va fer a Olot –i també a moltes altres ciutats a tot l’estat– en solidaritat amb l’home que es va suïcidar a Còrdova després de rebre la notificació de desnonament.

Quinze col·lectius de la ciutat han convocat una concentració solidària amb Riera el mateix divendres a les 10 del matí, davant dels jutjats, on hi haurà xocolata per a tothom preparada pel mateix encausat. A més, els diversos col·lectius han volgut expressar el seu suport emetent un comunicat de suport en què lamenten que se centri l’atenció en qui ha enganxat un adhesiu i no pas en els causants del problema dels desnonaments.

Lluís Riera, de la seva banda, lamenta que la Policia Local, “en teoria una policia de proximitat”, no destini els esforços a estar al costat dels ciutadans sinó a protegir els vidres dels bancs. Explica que l’administració local ha destinat fins a tres unitats d’investigació a aquest judici per un adhesiu i li sap greu que, en canvi, no es facin els mateixos esforços per investigar els responsables dels desnonaments. L’activista també ha volgut agrair les mostres de suport que ha rebut en aquests últims dies des de diversos col·lectius de la societat olotina.

Comunicat de suport a Lluís Riera signat per 15 col·lectius

Arxivat a